Autókozmetika

Cégünk fő profilja a javítás, így szolgáltatásunk színesítése végett a gépjárművek külső javítását azutasterek kozmetikájával bővítettük.

Az autókozmetika keretein belül lehetőséget nyújtunk, hogy újonnan vásárolt használtautóját vagy már régóta tulajdonában lévő gépjárművét új formába hozza. Szolgáltatásunkban több lehetőséget biztosítunk arra, hogy az Ön és gépjárműve számára a legkielégítőbb minőséget kapja. Két csomag áll rendelkezésre, attól függően, hogy milyen mértékű kozmetikát igényel. A szuper, és az extra csomagok biztosítják a maximális igények kielégítését. A főirányvonal a makacs és eltávolíthatatlannak tűnő kárpittisztítás és szövet foltok eltávolítása, valamint a kifakult, színét vesztett műanyagok ápolása és helyreállítása. A maximális minőség biztosítása magában foglalja az elérhetetlennek tűnő utastér részeinek takarítását, valamint a bőrülések és bőr kiegészítők tisztítását és puhaságát visszaadó ápolását. A következőekben részletesen ismertetésre kerülnek az autókozmetikával kapcsolatos legfontosabb kérdések, amelyek kellőképpen tájékoztatják azokat, akik még nem rutinosak ezen a területen. Mi lehetőséget adunk arra, hogy betekintést nyerjenek az általunk kialakított munkafolyamatba.     

 

Az autókozmetika és az autótakarítás nem egyenlő, hanem egymás komplementere. A különbség abban rejlik, hogy az egyik eszköze a másiknak. A takarítás és a tisztítás önmagában csak a por és kosz eltávolítása. Míg a kozmetika egy komplex összképek jelenet. De ezeket egy kicsit pontosabban.

 

Autókozmetika:

magában foglalja az autótakarítást. Az autókozmetika célja, hogy a gépjármű tisztítása és takarítása mellett, egy olyan képet és állapotot hozzon létre, amely előhozza az autó rejtett állapotát. Az összhangra fókuszál és nem a kosz eltávolításra. Speciális gépeket és vegytisztító szereket igényel. Csak felügyelt körülmények között végezhetőek.

 

Autótakarítás:

az a folyamat, amelyet mindenki el tud végezni és nem kell hozzá semmilyen szakértelem. Főleg a felületi koszok eltávolítására szolgál, és nem igényel komolyabb gyakorlatot. Célja, hogy a gépjármű vezetője és utasa ne legyen koszos vagy piszkos.

Sokan vélik úgy az autókozmetika az utastér kiporszívózásával és a műanyagok száraz ronggyal történő leporolását jelenti.  Ez egy helytelen meglátás, amit a benzinkutakon többnyire nem legálisan végzett dolgozóknak köszönheti ez a szakma. A kozmetika technológiájánál megismerheti, hogy mitől más, speciálisabb és profibb ez az eljárás a köztudatba lévő tévhittől.

 

Miért és kinek éri meg az autókozmetikát igénybe venni?

            

Elsőként a legfontosabb, hogy miért érdemes a gépjárművét profi cégre bízni. Most nézzünk meg néhány fontos tényezőt, amely döntő szerepet játszik ebben a kérdésben.

 

1.  Idő

Sokan az idővel állnak szűkösen és ebben tudunk segítséget nyújtani. Azzal, hogy Ön helyett mi végezzük el a munkát nemcsak időt spórolunk, de segítséget nyújtunk, hogy napirendjét és a feladatait ne kelljen átszerveznie. A mai világban igen kevesen vannak olyan emberek, akik gazdagok, mégpedig idő gazdagok. Elengedhetetlen, a munka tempójának a betartása és a családi kötelességek ellátása.

  

2.  Szakmai rutin

Az eddigi évek alatt számos gépjármű került ki a kezünk alól, így minőségi munka elkészítése rutinszerű folyamattá vált. Az utasterek széles választéka vált ismertté számunkra, így egy olyan hatékony munkavégzéssel rendelkezzünk, ami minden típusú autóhoz gyorsan integrálható. A problémák sokszínűsége olyan tapasztalatot adott, amivel olyan gondokat is képesek vagyunk megoldani, ami  lehet hogy eddig észre sem vett.

 

3.  Minőség

Amit mi garantálunk, az hogy a kéréseit kiegészítjük, az eddigi tapasztalatainkkal. Egy olyan komplex szolgáltatást nyújtunk, amivel a gépjárműve teljes összképét változtatjuk meg. Az összkép előnye, hogy olyan komplexitással bír, ami magában foglalja a részleteket és a szemmel látható problémákat. Mi nem csak a műszerfalat portalanítjuk le, hanem a sebváltó fokozatába lerakodott szennyeződést is eltávolítjuk. A részletekben rejlik a minőség és nem a figyelem elterelésen

 

4.  Gépek

Számos cég mutatja weboldalán, hogy mi a AWK223-s típusú géppel dolgozzunk. Erről nem tudnak, de ez sajnos nem különleges. Aki profin végzi ezt a munkát, az rendelkezik géppel. Az a fontos, hogy aki használja, az értsen hozzá. Olyan színvonalon tudja forgatni, hogy az minőséget garantáljon. Önnek is lehetősége van arra, hogy béreljen gépet. Ez így van és a pénztárcájának is megéri. De többnyire a kuncsaftok nem rendelkeznek, évi több száz teljesen eltérő típusú gépjármű kozmetikájának rutinjával.

 

Miért nem szedjük ki az ülést?

Az kell elsőként tisztáznunk, hogy az autók utastere úgy van kialakítva a legszélesebb választékban képes elmozdulni. Akik napjainkban kapható gépeket alkalmaznak, azok tudják, hogy hangzatos, de félrevezető az információ, hogy az üléskárpit vizes tisztítása során kiszerelik az ülést. Ez sajnos igen gyakori és szándékos félretájékoztatás. Sok embert csalogatnak ezzel és sajnos sokat be is csapnak.

 

Néhány tanács arra, hogy mit érdemes ilyenkor megfontolni

-      Hogyan ellenőrzi, hogy tényleg kiszerelték, egy komoly kozmetika legalább 4 óra, megvárja?

-      Az ülések az életének és családjának védelmét szolgálják, biztos szakember szerelte vissza?

-      Az oldal légzsákok kiiktatását jelzi az autó komputere, elvitték az autót szakszervizbe kinullázni?

-      Miért kell megbontani a tökéletes gyári beállítást, ha a takarításhoz szükséges gép minden helyen maximális minőségű tisztítást végez?  

 

5.  Vegyszerek

Itt érdemes megállni néhány pillanatra, hogy tisztázzuk mi miért nem a „madaras” multi cégeknél kapható anyagokkal dolgozzunk. Az autós segédeszközöket forgalmazó üzletek olyan termékeket forgalmaznak, amelyeknek hatóanyagok, koncentráltsága és összetétele oly csekély, hogy az általunk alkalmazott vegyi anyagoknak az ezerszeres felhígítását sem érik el. Ezek anyagok speciális ismeretet igényelnek, amelyek magára a vegyszerre és az alkalmazandó felületre értendő. Ezen anyagok beszerzése speciális beszállítót igényel és önkiszolgáló vásárlásra nem ad lehetőségek. Az információk értékelése több tényező tökéletes összehangolását igényli.

  

a)       Meg kell határozni, hogy tisztítás vagy regenerálásról van szó.

b)       Milyen állapotú és minőségű az a felület, amelyen alkalmazásra kerül.

c)       Milyen mértékű beavatkozásra van szükség a szennyeződés eltávolításához.

d)       A közvetlen kapcsolatban álló más anyagú felületekre gyakorolt hatás.

 

Pár jó tanács a hipermarketekben kapható vegyszerekkel kapcsolatban:

Nincsen olyan anyag, ami tisztít és ápol. Ez két külön álló, de egymást követő folyamat, ami eltérő módszert és különböző anyagot igényel.

A szilikon anyagú sprajék nem arra vannak, hogy visszaadják anyagok színének erejét. Alkalmazása arra szolgál, hogy a gumi alapú alkatrészeket újra feltöltsék rugalmassággal és megállítsák azt a kiszáradásban. Nagy előnye, hogy a műszerfalra felhordott szilikon, kellő mértékben tudja megkötni az utastérben lévő összes port. Eltávolítása rendkívül nehéz, mivel szilikon alapú, így puszta törléssel nem távolítható el, de üvegről sem.

A folt eltávolító habos spraj, akkor okozza legnagyobb kárt, ha alkalmazzuk. A szennyeződés nem pusztán a felületen keletkezik. Többnyire beszivárog a kárpit alá és beszárad az ülés szivacsába. Ennek alkalmazásakor szivacson lévő anyagot feloldjuk és még fel is hígítjuk, így még nagyobb kiterjedésben jelentkezik a folt. Szóval jobb nem lesz utána.

 Az utolsó hasznos tanács, hogy nincsen autó színű polírpaszta, ez igazából csak reklámfogás. A gépjármű fényezés állapotának javítására szolgáló paszták két formában léteznek. Világos színű és sötét színű fényezésre.  

 

Kiknek ajánljuk az autókozmetikát?

Mindenkinek ajánljuk, aki szeretné tisztábbá, fiatalosabbá tenni és magáénak érezni az autóját. Mikor érdemes a szolgáltatásunkat igénybe venni?

Új használat autó vásárlása: Egy autó pont olyan, mint egy ruhadarab. Mindenki saját magának akarja azt tudni és nem akarja más nyomait látni és főleg érezni. A tisztalappal kezdést mindenkinek kijár.

  Autó eladás és az alku: Mindenki ismeri azt, amikor autójára azért alkudoznak, mert „le van lakva”. Ezt a kifejezést már közhelyesen használva alkalmazzák alkutárgyaként, rendszerint igaztalanul. Erre a problémára fel lehet készülni. Az autókozmetika töredék költség ahhoz képest, amit ilyen esetekben ár csökkentésként kér a vevő. Ha ennek elejébe megyünk, akkor pozíciónkat meg tudjuk védeni és tényleg a valós érdemi alkudozásra tudjuk helyezni a hangsúlyt.

Az utas tér kényes területei

A gépjárművek utastere egyértelműen a vezetőkre irányulnak, így a maga a vezető az, akinek a látótere tartalmazza a kritikus pontokat. A sofőr az, aki leginkább használja és igénybe veszi az belső tér alkatrészeit. A kozmetika szempontjából két főcsoportot kell elkülöníteni.

1.  Utastér

2.  Csomag, rakodó tér

Csoportosításuk oka, hogy eltérő célra lettek tervezve, így azok használatának módja és intenzitás is nagymértékben eltér.

Az gépjármű típustól eltérően számos formában jelentkezhet. Mindenki rendelkezik erről általános ismeretekkel vagy akár saját maga is tapasztalta. A sport autóktól egészen kis buszokig számos lehetőség van a személyszállításra. Elsőként ez határozza meg az utastér teljesítményét, hogy mennyi személyt képes befogadni. Ettől a számtól függően lehet az kijelenteni, hogy minél több utast képes befogadni a gépjármű, annál nagyobb a használódás és a szennyeződés hatásfoka. A tervezők sok esetben figyelembe vették a kényelmi és a biztonsági funkcióakt, és létre hoztak egy olyan csoportot, amelybe az utastér azon alkatrészei tartoznak, amelyek a leginkább veszélyeztettek.

A kényes területek

Ezek az alkatrészek azok, amelyek rendszerint elárulják, hogy mennyire van „lestrapálva” az autó, és rendszerint ezek is szokták elvenni a vásárlási kedvet. Sok esetben jogosan, mert igen lehangoló formában tudnak megjelenni. De nem kell ezektől megijedni, mert többségében a látszat csal, és visszaállítható elváltozásokról van szó. De lássuk, hogy mikről is van szó.

Problémás részei az utastérnek

-        Biztonsági öv

-        Hamutartó

-        Indexkarok

-        Kilincs

-        Kormánykerék

-        Napellenző

-        Sebváltó

-        Tető és ajtókapcsoló

-        Világítás kapcsoló

  A legtöbb igény ezekre irányul, mint különleges kérés. Igen gyakran hatalmasodik el a kilométer vagy az évek múlása ezeken az alkatrészeken és sajnos a vezetés és az utazás sűrű kapcsolatot képez. Tulajdon képen ez ennek az oka, hogy ezek látványosan visszataszító képet ad. Ezeknél a szennyeződéseknél közvetlen az emberi bőr képzi az elváltozást. Ahogy a kopás jelentkezik a használat során, úgy az emberi bőr hámrétege is kopik és ezekre a tárgyakra rakódik le. Az eltávolításuk speciális tisztítószert igényel, amely a megfelelő módszerrel kombinálható. A körültekintő eljárás főleg az elektromos alkatrészekre irányulnak. Az óvatlan vagy figyelmetlen tisztítás és szennyeződés eltávolítás kárt okozhat az elektromos berendezéseken, amelyeknek komoly anyagi vonzata is lehet.

Kellemetlen szennyeződések megjelenési formái: bőr által keletkezett

1.barna-sárga foltok: index karok, világításkapcsoló

2.homályos zsírrétegek: fűtéskapcsoló, kormánykerék küllője

3.fekete lerakódások: sebességváltó számozása, biztonsági öv kapcsolója

Ezek minden olyan apró szint különbsége, mintába, résbe lerakódik, ahonnan igen nehezen lehet eltávolítani és makacs módon ragaszkodik.

Ülések és kárpitok

    Az ülések nem csupán kényelmi tulajdonságokkal rendelkeznek, a gépjármű belső ergonómiáját határozzák meg. Az ülések és a kárpitok többnyire tökéletes összhangban jelennek meg az utastérben. De az ülések mutatják meg leginkább a használódás első jeleit. A vezetés hordozza magában a legerőteljesebb igénybevételt, így a legkritikusabb a vezetőülés. Ehhez szorosan hozzájárul a vezetőoldali ajtó kárpit is. A be és a ki szállásnál a kárpitok kapaszkodói elengedhetetlen funkciót töltenek be, ezáltal maximálisan tudja a kapaszkodó és környéke átvenni a kézen lévő szennyeződéseket. Az ülések és az oldal kárpitok állapotát az határozza meg, hogy mennyi fő használja többnyire rendszeresen a gépjárművet.

Kellemetlen szennyeződések megjelenési formái:

-        elszíneződés

-        folt

-        farmer anyag színének árnyalatai

-        étel és ital által okozott foltok

Problémás esetek:

-   Kávé és cola: erős színezőanyag van benne és savas hatással reagál a szövetre

-   Csokoládé minden formája

-   Bor

-   Olaj: mechanikus gépolaj

-   Rágógumi

-   Parfüm

Némi segítség, hogy ne legyen túl nagy a kár:

·    folyékony szennyeződés esetén: papírtörlővel addig itassa, amíg száraz nem lesz a felület

·    ne öntse fel semmivel, mert csak felhígul és még tovább terjed

·    csokoládénál nem érdemes dörzsölni, mert annál jobban belekeni, csak szedje le, ami tud

Ezek csak átmeneti megoldások, hogy ne legyen visszafordíthatatlan a szennyeződés eltávolítás. A problémás eseteknél, minél tovább húzza a vegyszeres vizes tisztítást, annál nagyobb az esély arra, hogy nem lehet tökéletesen helyrehozni. Ezek a legkényesebb szennyeződések, amiket azonnal orvosolni kell, várni nem lehet velük.