Lámpapolírozás

Fény az éjszakában

Idővel a fényszoró burkollatának fényáteresztő képessége csökken. Ennek legfőbb oka az időmúlásánal velejárója a környezeti hatátsok erózziója. 

A lámap felülete ezért már nem adja át az eredeti tiszta láthatóságot. A fény útja megtörik és rontja a látást. Ez a hatás főleg este és a hosszú téli éjszakákon érezhető leginkább. 

A rossz látási viszonyok részben származnak az időjárás kedvezőtlen hatásaitól, részben pedig a fényszoró teljesítménye, ami befolyásólja az útviszonoyk észlelését. Lehet új vagy erősseb izzót venni, de attól még nem tisztább útburkolati látótér. A fényszoró búrája megvédi a lámpatestet a külső hatásoktól, de annak mínőségének romlása visszafele is hat és nem engedi ki a fényt az útra. Ezek főleg öreg lámpák esetében jelentős problémák, amiknek felületei megkoptak, karcosak vagy felületük megrepedt. 
Erre megoldás a lámpapolírozás, amivel jópár évre eltolhatja a fényszoró vásárlást és újra biztosnásgos fényviszonyok között utazhat autójával, annélkül, hogy több tízezret költene el új utángyártott vagy bontott fényszoróra, melynél ez a probléma szintén fennállhat. Újra eredeti fényében tündökőlhet autója, annélkül, hogy más gépjármű lámpáját építené bele.
 
 
fényszórók fényáteresztő részét javítjuk ezzel az eljárással. A gépjárművek lámpái ma már mind műanyagból készül. Ezek nagyon erős anyag túlajdonsággal rendelkeznek, felületük mégis romlik. Hasonló a gépjárművek színének fakuálásához. A mosás, parkolás egyéb sérülések is ronthatják alámpa búra felületét. A javítás során felületet először le kell simítani, hogy a karcokat eltünjenek. Ezt speciális gép segítségével egyre finomabban kell elvégezni.  Ezt finom szemcseméretű csiszolással lehet megoldani. Az eljárás megéri, hiszen olcsóbb, mint a lámpa kicserélése. Fényszóró javítási ára töredéke egy új vagy akár csak utángyártott alkatrésznek
 

Minek dobja ki a pénzt a szélvédőn?

  • Miért kellene kicserélni az autó saját lámpáját, aminek ára átlagosan is több tízezer forintba kerül? 
  • Miért kellen utánygyártott lámpát raknia autójába, ha a sajátja még sértettelen?
  • Miért vegyen bontott fényszorót, ha az is használt?
  • Miért vegyen új gyári fényszorót, ha  az akár ötven ezer forintba is kerülhet?
A válasz semmi oka sincs ezekre!

Költse másra a különbözetet, jöjjön el hozzánk és felújítjuk műanyag fényszoróját, hogy újra élvezhesse a biztonságos vezetést.

 

Lámpapolírozás