Kérdések és válaszok

Meg lehet-e javítani a sérült lökhárítómat?

Ezt a kérdést nagyon gyakran felteszik nekünk a javítandó lökhárítók kapcsán. Sajnos elmondás alapján nehéz megállapítani, hogy mi javítható és mi nem. A gyakorlat azt mutatja, hogy mi mást nézünk, mint amit az ügyfél át. A műanyag hegesztés során sok mindent figyelembe kell venni. Így a következőt tudjuk tanácsolni. Telefonon mondja el nekünk a problémát és mi megpróbáljuk a legkörültekintőbben lehatárolni a megoldást. Az eddigi tapasztalatok alapján annyit biztosan tudunk mondani, hogy mi a megjavíthatatlan műanyag sérülés és mi az ami újraműanyagozható. Amit biztosan tudunk, hogy eddig mindenkinek megoldottuk a problémáját.

Mennyi ideig tart a műanyagos munka?

A sérülések helyreállítása természetesen attól függ, hogy mekkora és milyen a sérülés. Az anyagok típusa is befolyásolja azt, hogy lökhárítót mennyi idő alatt lehet megjavítani. Általában 1-2 napon belül megvagyunk egy sérült lökhárító megjavításával. Amikor elkészül az alkatrész, akkor a megadott telefonszámon tájékoztatjuk Önt. A szerelés, lökhárító javítás és fényezés 3 nap alatt készen van. Mi nem ülünk heteket egy javításon. Számunkra fontos, hogy időben a legjobb minőséget nyújtsuk.

A helyén meg lehet-e javítani a sérült alkatrészt?

Szinte minden esetben el kell távolítani a javításhoz a sérült alkatrészt. Ennek oka a hely hiánya. A műanyagozandó lökhárítót csak a munkaasztalon lehet körültekintően átvizsgálni és előkészíteni a műanyagozáshoz. Egy műanyaghegesztőnek alaposan elő kell készülnie. Tökéletesen műanyagozni csak akkor lehet, ha minden oldalról hozzá lehet férni a sérülésekhez. Ezért szükséges, hogy az alkatrészek a munka asztalra kerüljenek.

A javításhoz szükség van-e a gépjárműre?

A gépjárműre csak addig van szükség, amíg a javítandó alkatrészt le nem szereljükCsak akkor kell nálunk hagyni az autót, ha karosszéria lakatos munkára is szükség van. Miután a műanyagozás készen van és a lökhárító fényezése is befejeződött, telefonálunk egy időpont egyeztetés miatt. Így legközelebb csak akkor kell jönni, amikor visszaszereljük az új lökhárítót.

Meg lehet-e várni a műanyagozást?

Esetenként meg lehet várni és ez gyakran elő is fordul. De ez főleg attól függ, hogy mennyi időt vesz igénybe a műanyaghegesztés, illetve hogy van-e mód azonnal megkezdeni a javítást. A folyamatban lévő munkák is befolyásolják, de gyakran meg tudjuk oldani, azt hogy két munka között megjavítunk egy sürgős problémát. Természetesen mérlegeljük a helyzet fontosságát. Ha az autó éppen a Soroksári út belső sávjában várakozik, mert a hűtő füle letört, akkor megpróbáljuk azonnal meghegeszteni. Viszont időre is szükségünk van. A környékünkön van néhány kávézó és étterem, így amíg mi dolgozunk, addig nyugodtan meg tud ebédelni vagy körbe nézni az Alleeban, ami néhány villamos megállóra található. Megpróbálunk a legjobb módon segíteni.

Be kell-e jelentkezni a lökhárító javításhoz?

Bejelentkezésre nincs szükség, bármikor be lehet jönni a telepünkre, a nyitva tartás ideje alatt. Ilyenkor megnézzük a sérülést és megmondjuk, hogy pontosan mikorra lesz kész és mennyi idő alatt. Telefonon előtte érdemes érdeklődni.

Mennyire fog látszódni a műanyag hegesztés?

A javítási eljárás során olyan technológiát alkalmazunk, amelynél elengedhetetlen a sérülés felületének a letisztítása. A sérült műanyagot le kell csiszolni. Ezt követi a műanyaghegesztés, majd az újbóli csiszolás. Ekkor a sérült részen egy 1 centi széles hegesztő csík látható, ami kézzel nem tapintható, mert tökéletesen beleilleszkedik a javított lökhárítóba. Mi a legújabb és az ipari forgalomban kapható legkisebb műanyaghegesztő géppel dolgozunk. A legfinomabb beállítás esetén is a sérülés két szélén 1-1 centi szélességben reakcióba lép a műanyag a leadott hővel. Így műanyagok hegesztése során a legkisebb felület is 3 centis szélességet jelent a teljes műanyag törés hosszán. Mindenféleképpen fényezni kell, ha az előtte is fényezve volt kivéve, ha az olyan helyen van, ahol nem látszik.

Kompatibilis az alkalmazott technológia a fényezéssel?

Igen a festékekkel kompatibilisek a műanyaghegesztő huzalok és nem kell semmilyen plusz eljárás, ahhoz hogy az új fényezés tökéletesen fedje a javítást.

Honnan lehet tudni, hogy lehet-e műanyagozni a lökhárítómat vagy a műanyag alkatrészemet?

A 90-es évek után nagyobb jelentőséget kapott a környezet tudatosság és az újrahasznosítás. Ezért a legyártott műanyag alkatrészeket egy egyezményes jelzéssel látták el. Ez a jelzés többféleképpen látható a műanyagok belső részén. A gyakori jelölés, hogy két szembe fordított nyíl között olvasható néhány betű pár. Erre példa: < PP >. Ez azt jelöli, hogy Polipropilénből van az anyag. Amennyiben látható ilyen jelölés, akkor biztos, hogy műanyaghegesztéssel javítható.Amennyiben hőre keményedő műanyagról van szó, akkor csak ragasztással leget javítani. Ez a < PUR >. Mind a két technológia megbízható és alkalmas a minőségi műanyag javításra. Sajnos gyakori, hogy az újrahasznosítás már több szinten ment végbe és a műanyagokat összekeverték, így csak ragasztani leget őket. Ezek az olcsóbb árfekvésű tárgyakra vonatkoznak. A gépjármű iparban erre nincs lehetőség.

Kívül és belül is megjavítják a műanyag lökhárítót?

Akkor van megműanyagozva a lökhárító, ha elöl és hátul is meg van hegesztve. Ehhez hossz iránti és kereszt iránti hegesztési kötések is kellenek. Csak ekkor tud az alkatrész tökéletesen ellenállni a külső behatásoknak. Igen a műanyagozandó lökhárítót kívül és belül is szükséges hegeszteni.

Tételek: 1 - 10 ból 17
1 | 2 >>